Blique

Blique   More information

Blique

Situated in the northwestern part of Vasastan in Stockholm, the new Blique by Nobis hotel plays a vital part in the emerging of the up-and-coming area of Hagastaden.

Conceived as an organic meeting point for architecture, design, arts, music, and food, the hotel’s social spaces are the cornerpoint of the overall concept.

Housed in an industrial warehouse originally designed by architect Sigurd Lewerentz and a newer office building by Alenius-Silverhielm-Åhlund, the design of Blique by Nobis is underpinned by the structure’s architectural heritage. Concrete surfaces are augmented by steel accents and help to create an urban foundation that is softened by the use of warm, natural materials such as leather and wood. The result is a tension between industrial severity and handcrafted softness where a palette of greys and a carefully curated selection of design pieces mix with custom-made furniture.

The same molded concrete used in the social areas is also visible in the hotel rooms, which are designed to be intuitive; it should be easy for the guest to understand how the room is best utilized. A forged black storage system contributes to modularity and makes it possible to adorn the room with personal belongings.

The bathrooms are lined with a white Terazzo with splashes of amber, that interweaves with the warm grey tones of the rooms.

Our ambition with Blique by Nobis has been to find the existing qualities of the building and revitalize them, while also adding new things that can harmonize with the old.
Simply put, to give the building a new life.

Name Blique
Category Hotel FnB, Inside
Location Gävlegatan, Stockholm
Client Nobis AB
Team Gert Wingårdh
Helena Toresson
Kajsa Johanson
Disa Reuterswärd

Read more

BliqueBlique Situationsplan Tig 01BliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBliqueBlique