Skip to content
Nobis Hotel Copenhagen

Nobis Hotel Copenhagen   Mer information

Namn
Nobis Hotel Copenhagen

På Niels Brocks Gade 1 i Köpenhamn reser sig en byggnad som i över ett sekel mött beundrande blickar. Det ståtliga huset ritades för ett försäkringsbolag 1903 och blev sedan hem för Danmarks Kungliga Musikkonservatorium. Efter att ha stått tomt under en längre tid flyttade Nobis Hotel Copenhagen in i byggnaden.

Vi har hanterat insidan med varsamma händer. Byggnadens nyklassicism har bevarats; den burgna elegansen, rymden och detaljerna. Samtidigt har tiden inte stått stilla, sparsam design och nya inslag på möbler och kulörer tar historien vidare. Mättade grönblå toner ha plockats in i de 77 hotellrummen där fristående inredning både harmonierar och kontrasterar mot ursprunget. Materialen är hämtade från naturen: marmor, trä, läder och ull.

En stor del av inredningen är specialritad utifrån Nobis ambition om en varm, välkomnande och avslappnad hotellmiljö. I hotellrummen kombineras sängar i stål med garderober, pallar, bänkar och skrivbord av trä och naturläder. I badrummen står fristående handfatsbänkar med tillhörande spegel.

I receptionen möts gästerna av en disk gjuten i betong, en referens till att huset var ett av de första att uppföras i detta material. Från receptionen kan man nå restaurangen genom den storslagna trappan som förlängts nedåt. Längst ned i byggnaden finns ett SPA täckt i italiensk marmor, med tillhörande kallbad och bastu.

Gårdshuset är en tillbyggnad från 60-talet som har klätts med kopparplåt och glas; det oregelbundna mönstret som varierar i både bredd och längd är en hommage till La Tourette av Le Corbusier. Inne i restaurangen finns det bord och bardiskar specialritade för Nobis.

Läs mer

Namn
Nobis Hotel Copenhagen
Kategori
Hotell och Restaurang, Nytt till gammalt, Inside
Plats
Niels Brocks Gade 1, Copenhagen
Uppdragsgivare
Nobis AB
Storlek
5 500 kvm
Rum
77 hotellrum, restaurang and bar
Team
Gert Wingårdh
Helena Toresson
Madeleine Müller
Felicia Warberg
Per Riihiaho
Jennie Stolpe
Nobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel CopenhagenNobis Hotel Copenhagen