Skip to content
Aula medica

Aula medica   Mer information

Namn
Aula medica

Aula Medica breder ut sig likt en antik amfiteater. Bryter av mot de traditionella tegelbyggnaderna på Campus Solna. Inuti vecklas själva auditoriet ut som en solfjäder, med lätt rundade hörn. En naturlig plats för människor att samlas på, så nära händelsernas centrum som möjligt.

Alla kan höra, se och inhämta kunskap.

Fasaden bärs av trä, som en flätad korg vars gluggar fyllts med tusentals isolerglasskivor, där varje skiva är unik. De datorfrästa österrikiska furorna präglar insidan och ger rummen karaktär. Trappor och golv är tillverkade i rökt ek. Medan byggnadens hjärta, den pelarfria hörsalen, har fått en vitlaserad ton.

I direkt anslutning finns ljusa och luftiga foajéer. Förutom konferensrum, kontorsplatser för Karolinskas ledning och föreläsningssalar finns här även plats för utställningsytor, café och restaurang.

Sedan, skalet. För att möta miljö- och klimatkrav så samsas olika glastyper i fasaden – täta, transparenta och färgade. Tillsammans bildar de en slags högtidsdräkt, värdig de ceremonier som hålls inne i huset.

Aula Medica tjänar sitt syfte på platsen. Det är en mötesplats för den akademiska världen, men också en länk mellan universitetet och allmänheten.

Läs mer

Namn
Aula medica
Kategori
Publikt
Plats
Nobels väg 5, Stockholm
Uppdragsgivare
Akademiska Hus Stockholm AB
Storlek
13 700 kvm
År
2001 - 2013
Team
Gert Wingårdh
Jonas Edblad
Andreas Henriksson
Viktoria Wallin
Ronja Saxberg
Birgitta Stenvaller
Ingrid Alerås
Sara Helder
Helena Toresson
Björn Nilsson
Robert Hendberg
Traian Cimpeanu
Kjell Nord
Jannika G Wirstad
Guisli Benito
Josefine Kastberg
Per Odebäck
Filip Rem
Aula medicaAula medicaAula medicaAula medicaAula medicaAula medicaAula medica